Eia Uus „Tüdrukune“

Lilian kohtub peol endast ligi 20 aastat noorema naisega ning armub temasse. Hoolimata tormilistest muutustest tööelus ning uuest mehest eraelus on Liliani mõtetes too noor neiu. Ootamatu ning keelatuna tunduv armumine aga tuletab meelde minevikuhaavad ning -hirmud. 

Pealtnäha õhukesse raamatusse on kokku pandud mitmed naiselikkuse ja naiseks olemisega seotud probleemid – naisekeha kujutamine, seksuaalsus, soorollid, vanus, karjäär, armastus ja palju muud. Kahe naise ebakindlat sõpruse ja armastuse suhet on huvitavalt edasi antud. Selle kaudu tuuakse välja põlvkondade erinevusi, igatsust nooruse järele ja samas ka noorusega seondatavad hirmud. Romaan tekitas küsimuse: kas Lilian armus noorde naisesse või pigem just tema noorusesse?

Arvan, et iga lugeja leiab sealt endale midagi, mille üle mõelda ning arutleda. Seetõttu on raamat igati hea materjal näiteks erinevateks sügavamateks aruteludeks. 

“Tüdrukune” on kirjutatud ausalt, otse ja teravalt. Lugemine läheb kiirelt ning sujuvalt, samas nii mõnigi koht võib ajada vihast käed rusikasse või panna kurbusest ohkama. See on aga hea, kui raamat tekitab tugevaid emotsioone.

***

Ilmunud: Postimees Kirjastus 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga