Bridget Asher “Provence’i murtud südamega”

murtud-sydamega„Armastus on lõputu. Kurbus võib viia armastuseni. Armastus võib viia kurbuseni. Kurbus on tagurpidi jutustatud lembelugu, nii nagu armastus on tagurpidi jutustatud kurbuselugu. Igas heas lembeloos peitub mitu armastuslugu. Kujutlege, et tillukeses majas voodiserval istub naine ja raputab lumekuuli ja selles lumekuulis on tilluke lumme mattunud maja, kus on naine, ja too naine seisab köögis ja raputab veel ühte lumekuuli ja selles lumekuulis …“

Bridget Asher on tegelikult menuka autori Julianna Baggott’i üks varjunimedest. Julianna / Bridget alustas kirjutamist 22-aastaselt ja oma 20-ndates eluaastates avaldas ka oma esimese raamatu. Enamus tema raamatutest on vallutanud raamatumüügi edetabeleid ja võitnud mitmeid auhindu. Viimase 10 aasta jooksul on ta avaldanud üle 17 raamatu nii Julianna Baggott’i, Bridget Asher’i kui ka N.E. Bode’i nime all.

„Provence’i murtud südamega“ on lugu leinast, armastusest ja õnnest, mis tuletab meelde, et lootust võib leida ootamatutest kohtadest: retseptidest söestunud karbikeses, muredes vaevleva lapse täiskasvanulikust maailmapildist, lagunevast majast, vaikivate mägede hääli kuulavast emast ja suudlusest, mis paljastab aastatetaguse sümpaatia. Elus on kõik seotud, ühe inimese tegevus mõjutab omakorda paljusid teisi inimesi ja nende tegevus veel paljusid. Kuid üks on kindel, pole mingit sügavamat ja kindlamat tunnet kui ema armastus oma lapse vastu. Ema on oma lapse pärast kõigeks võimeline ja ka laps on oma ema pärast kõigeks valmis, kuid õigel hetkel peavad ema ja laps siiski teineteisest lahti laskma ja lubama üksteisel lennata eraldi, just nagu pääsukesed taevas.

Raamat on ideaalseks lugemiseks neile, kellele meeldivad ka teised armastuslugudega põimitud reisikirjad nagu Frances Mayes’i „Toskaana päikese all“ ja Elizabeth Gilbert’i „Söö, palveta, armasta“.

Triin Soom
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga