Belinda Luscombe „Abielusoofia: koos püsimise kunst ja teadus“

Seda võib pidada kokku jäämise käsiraamatuks.

Tuginedes arvukatele uurimustele leiab autor, et need inimesed, kes on abielu lahutanud, polnud õnnelikumad kui need, kes abielus püsivad. Need, kes olid abielus püsinud, olid aga rahul, et nad polnud lahutanud. Ta julgustab paare kokku jääma ja probleeme lahendama.

Ta loodab, et see raamat aitab inimestel abielu toredamaks muuta, kuid teatud probleemide korral on mõistlik otsida siiski kolmanda osapoole abi.

Olles üle kümne aasta uurinud abielu kui nähtust, toob ta meieni erinevaid avastusi, ekspertide arvamusi ja fakte uurimustest. Ta toob meieni häid mõtteid ja naljakaid juhtumisi ka enda elust ja oma perekonnast, iseloomustades ennast kui inimest, kes keerulistes olukordades proovib alati midagi naljakat näha. Soovitused ja nõuanded on humoorikalt kirjutatud, näited on elust enesest.

Rahustav oli lugeda tülide kohta, et see on normaalne nähtus: „Sina ja see inimene, keda sa parasjagu jumaldad, hakkate ühel hetkel kohe kindlasti tülitsema. Ära isegi looda, et seda ei juhtu. Inimesed, kes üldse ei tülitse, tekitavad kõhedust.“

Hea on teada, et kaaslasega kallistamine ja puudutamine tekitab testosterooni, see on avalik tegevus, seda võib teha igal pool. Kui tahad end seksikamana tunda, puuduta oma kaaslast.

Kuidas tülitseda avatud südamega, kuidas õppida vabandama, kuidas saavutada lähedust ja kõike muud vajalikku, on võimalik teada saada sellest raamatust.

Raamatu lõpuosas on 36 küsimuse komplekt, need on isiklikku laadi küsimused, mida on kaaslasega tore ja lõbus arutada, et aru saada, milline teie  suhe on ja kas teil on ka ühiseid omadusi.

Autor mainib ära Gary Chapmani raamatu „Armastuse viis keelt“, mille kontseptsiooni kohaselt väljendavad inimesed armastust eri viisidel: kingituste tegemine, füüsiliste puudutuste keel, sõnaline tunnustamine, partneri teenimine või partneriga aja veetmine. Kui sinu viis armastust välja näidata ja vastu võtta on teistsugune kui su partneri oma, võivadki tekkida arusaamatused. Nende vältimiseks tuleb  õppida teineteise armastuse keelt tõlkima. Soovitan ka seda lugeda, mainitud raamatut peetakse abieluraamatute hulgas bestselleriks.

***

Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2020

Tõlkinud: Susan Luitsalu

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sirli Paimets
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga