Taylor Adams „Pääsu pole“

23.detsembri õhtul on noor kunstitudeng Darby Thorne teel Utah´sse. Algselt ei plaaninud ta üldsegi jõuludeks koju minna, kuid ootamatu teade sellest, et tema emal on avastatud vähk ja lausa viimases staadiumis, sunnib teda siiski minema. Ilmaolud on kohutavad. Darby autol ei ole lumekette, klaasipuhastaja murdub pooleks, kõik kohad on lund täis. Edasi ei ole võimalik sõita. Õnneks on tee ääres parkimisala, kus on ka külastuskeskus – kohvik, tualetid. Tuleb seal hommikut oodata, hommikut, mil alustatakse teepuhastustöödega.

Parkimisalal on veel mõned autod. Hoones sees on neli inimest, laud, toolid ja kohvimasin. Mobiililevi puudub. Vahepeal väljas parklas levi otsides teeb Darby kohutava avastuse. Tema auto kõrvale pargitud kaubikus on koerapuur. Ja selles on laps.

Miks on puuris laps? Kes ta on? Ja peamine – kes neist neljast külastuskeskuses olevast võõrast on lapse röövinud – Ed, Sandy, Lars või Ashley? Kes neist on kaubiku omanik? Ja mida edasi teha? Kuidas laps päästa? Keda usaldada?
Palju küsimusi. Vähe vastuseid. Mobiililevi ei ole ja läheduses ei ole mingit asustust, seega ka abi. Asi läheb ohtlikuks. Ja siis veel ohtlikumaks. Ja siis pisut veel.

Põnev ja kaasahaarav lugemine oli. Kusjuures, lugedes tabasin end mõttelt, et hea filmi võiks sellest saada!

***

Ilmunud: Pegasus, 2018

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga