Nuala O`Connor „Nora: Nora ja James Joyce`i armastuslugu”

Saan ainult kinnitada seda, mida raamatu pealkirjastki võib välja lugeda: tegu on kirgliku, kompromissitu ja läbinisti haarava armastuslooga. Ja seda nii heas kui halvas, raskustes ja haigustega võideldes, õnnestumistes ja edus. Lugedes kahe armastaja kirju, kus nii mõnelgi korral teisele ülimat pahameelt väljendati, panin tähele, et need pahased laused lõppesid ikkagi armastust väljendava pöördumisega. Siit on ehk midagi õppida.

Ühel hetkel oma kirevas elus kohtub Nora ennustajaga, kelle saatusesõrmeks on väike valge hiir. Kaardil, mille hiir Norale välja valib, on järgmine sõnum: „Ela seal, kus elab su armastatu.” Ja Nora elab oma palavalt armastatud ja sama palavalt vihatud Jimi kõrval.

Kuid samavõrra, kui Nora vajab oma Jimi, ei suuda James elada ilma Norata: oma unisilmse Norata, oma Laglekeseta. See on lugu kahest inimesest, kes on teineteisega jäägitult läbi põimunud. See on lugu kaunist iirlannast, kelle armastus kinkis Iirimaale suure kirjaniku – James Joyce`i.

***

Ilmunud: Tammerraamat 2023

Leia e-kataloogist ESTER

Pille Mölder

Eestikeelse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga