Liane Moriarty „Üheksa võhivõõrast“

Tranquillum House´i tervenduskeskusesse on kogunenud 9 inimest, et teha läbi kümme päeva kestev tervenduskuur. Igaühel on omad probleemid, millega teraapia käigus tegeleda – purunenud süda, lein, abieluprobleemid, katkine minapilt …

Algul mõnusa omamoodi puhkusena tunduv teraapia aga pöörab järsult selliseks, mida ükski külaline ei osanud arvata. Ja oma roll selles kõiges on salapärasel ning ebamaisena tunduval tervenduskeskuse juhatajal Mašal.

Üllataval kombel on selle raamatu kõige tugevam osa just esimene pool. Nimelt sündmuste kulg on selles romaanis aeglane. Esimene pool keskendub tegelastele, nende mõtetele, minevikule ning põhjustele, miks nad tulid Tranquillum House´ist lahendusi otsima. Moriarty kui autori suur tugevus on karakterite loomine, raamatu sündmustik kahvatus isiksuste avastamise kõrval. Kahjuks minu jaoks muutuski raamat igavamaks kui tegevus hoogsamaks läks. Samas pani see omakorda mitmete asjade üle mõtlema – enese tähtsustamine, elumuutvad otsused ning kes peaks neid tegema. Igatahes pärast selle lugemist ise küll kuhugi tervenduskeskusesse minna ei tahaks.

Raamatu lõpp jätabki õhku küsimuse – kas Tranquillum House´is kogetud ekstreemsed olud olid õigustatud või mitte?? 

Liane Moriarty raamatutest on eesti keelde veel tõlgitud „Suured väikesed valed” (Hea Lugu 2018) ja „Abikaasa saladus“ (Hea Lugu 2014).

***

Ilmunud: Hea Lugu, 2018

Tõlkinud: Riina Jesmin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga