Stefan Ahnhem „Vannun vaid tõtt“

Stefan Ahnhem on tuntud Rootsi kirjanik, kelle sulest on varasemalt ilmunud Fabian Riski krimisari. Ahnhemi kõige värskemas põnevikus kohtume abielupaari Carli ja Helenega. Nende abielu on rööbastele jooksnud ning paar plaanib oma suhte päästmiseks reisi Californiasse ning vahetavad kodu seal elava paariga. Adam ja Scarlett, kes üritavad samuti oma abielu päästa, võtavad ette reisi Stockholmi. Kuid kui mõlemad paarid oma sihtpaika jõuavad, leiavad aset kummalised sündmused.  

Kui Carl ja Helene Californiasse saabuvad, on mees veendunud, et maja nägi fotodel hoopis teistsugune välja kui päris elus. Lisaks tundub mehele, et keegi koputab öösel vastu küttetorusi. Helene leiab aga Scarletti garderoobist sõnumi ning naisele tundub, justkui olekski see sõnum talle jäetud.

Kummaliste sündmuste jada aga ei lõppe ning lõpuks ei tea keegi, keda või mida uskuda ning usaldada ei saa ka isegi kõige lähedasemaid inimesi.

Raamatut kutsus mind lugema põnev sündmuste kirjeldus ja ma ei pidanud pettuma. Lugemise jooksul ei tekkinud mul kordagi igavuse tunnet, sest Ahnhem on loonud väga pingelise õhustiku. Sündmused olid pandud kirja nii ehedalt, et minul kui lugejal jooksis pidevalt silme ees film. Pealispinna all näivad paarid tavalised, kuid lugejana ei osanud ma aimata, kui palju saladusi mõlemad paarid siiski varjavad.

Püüdsin korduvalt ära arvata ka lõpplahendust, kuid Ahnhem viis mind alati eksiteele, paisates loosse ootamatuid pöördeid. Kuigi tegu on 400-leheküljelise teosega, kulges raamat kiirelt ja tempokalt, hoides pinget üleval kuni lõpuni. Lõpetasin raamatu kell kolm öösel, sest seda oli võimatu enne käest panna. Kindlasti soovitan raamatut kõigile, kes armastavad pingelisi põnevikke.

***

Ilmunud: Helios Kirjastus 2024

Tõlkija: Evi Eiche

Stefan Ahnhem „Vannun vaid tõtt“ e-kataloogis ESTER

Heleene-Eliisabet Sillanurm

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga