Walter Moers “Kapten Sinikaru 13 ja ½ elu”

Ulatusliku, rohkem kui 600 leheküljele mahtuva, eepilise saaga tegevustik leiab aset muinasjutulises Zamoonias. Vahva kapten Sinikaru autobiograafia on täis kummalisi olendeid, hingematvaid seiklusi ja viimasel hetkel pääsemisi. Oma kolmeteistkümnes ja pooles elus triivib Sinikaru keset ookeani paljalt ja üksinda kreeka pähkli koores. Satub kääbuspiraatide hoole alla. Põgeneb kotervaimude saarelt. Eksib maiasmokkade saarele, kus voolavad kakaojõed ja isepraaduvad kartulid kukuvad otse suhu. Õpib öökoolis seitsme ajuga professori juures. Sõbruneb printsiga 2364. dimensioonist. Rändab läbi suhkrukõrbe. Jääb kinni igavese tornaado sisemusse ja palju muud…

Karismaatiliselt ja elujaatavalt kapten Sinikarult on õppida nii mõndagi: julgust, sihikindlust ja eksistentsiaalset positiivsust.

Raamatu kaasakiskuvat süžeed täiendavad autori illustratsioonid ja eriline teksti kujundus.

Vaatamata sellele, et raamatus on palju pilte ning sellele, et  romaani kangelane on karu (veelgi enam sinine!), ei ole tegemist lasteraamatuga. Autori peen huumor ja piiritu fantaasialend pakuksid, ma usun, lugemiselamust ka täiskasvanule lugejale.

Aleksandra Gontšarova
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.