Elizabeth Bard “Lõunasöök Pariisis. Hõrgutav armastuslugu retseptidega”

lounasook„Lõunasöök Pariisis“ on mitmeid auhindu võitnud autobiograafiline ja rahvusvaheline New York Times’i bestseller noorest ameeriklannast, kes armub prantslasesse ja kolib kohe mehe kodumaale, täpsemalt Pariisi elama. See on armastusväärne teekond läbi prantsuse köögi ja kultuuri. Raamat on lisaks kirjeldustele elust romantikapealinnas Pariisis täis katsetamist ootavaid võrratuid retsepte, lugusid turgudest, bistroodest ja prantslastest. Elizabeth õpib kala puhastama (Jane Austeni abiga) ja koduigatsust leevendama (šokolaadisuflee abiga). Enda kogemusest võin öelda, et šokolaadikook päästab alati päeva ja aitab kõigi murede vastu 🙂 Ning mida enam Elizabeth prantsuse kööki süveneb, seda mõistetavamaks Pariis tema jaoks muutub, sest prantsuse kultuur on nagu hallitusjuust: selleks, et jõuda pikantse sisuni, tuleb läbi tungida alati mitte just kõige ahvatlevamast pealispinnast.

„Lõunasöök Pariisis“ on lugu armumisest, edust ja kodu tähendusest inimese elus, ükskõik kus see kodu siis parajasti ka ei asuks. Ma julgen arvata, et päris kodu on seal, kus on Su süda – Elizabeth Bard’i süda jäi Pariisi.

Elizabeth Bard on edukas Ameerika ajakirjanik ja kunstiajaloolane, kes on kirjutanud toidust, kunstist, reisimisest, moest ja disainist ning tema artikleid on avaldatud The New York Times’is, The Washington Post’is, Harper’s Bazaar’is ja The International Herald Tribune’is.

 

Triin Soom
Tallinna Keskraamatukogu
vabatahtlik

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga