Frédéric Beigbeder “Armastus kestab kolm aastat”

Armastus_kestab_kolm_aastatÜks fantastilisemaid raamatuid, mida ma kunagi üldse lugenud olen. Kui pealkirja järgi võiks oletada, et see on tõsine „naistekas“, siis tegelikult on see pigem hoopiski „meestekas“. Raamatu autor kirjeldab selles oma elu ja armastuse lugu ning otsib oma väitele, et armastus kestab kolm aastat, tõestust. Kohati veidi järsusõnalist ja otsekohest teksti mahendab ülejäänud kirjutise humoorikas stiil, huvitavad väited ja mõtted nii armastusest, suhetest kui elust üldiselt.

Kolm aastat tagasi esimest korda seda raamatut lugedes, oli see mulle juba vägagi meelepärane, kuid nüüd uuesti lugedes leidsin ma ometi sellest suhteliselt õhukesest raamatust veel väga palju uusi mõtteid ja tähelepanekuid, mis esmalugemiselt kahe silma vahele jäid.

Laused nagu – Armastus on ette kaotatud võitlus. Abielluma peaks alati üksi ning lahutama kõigi sõprade toetusel. Abiellutakse kas selleks, et ärritada oma sõpru, või selleks, et rõõmustada oma vanemaid. Armunud ollakse sellest päevast alates, kui pigistatakse hambapastat veel kellegi harjale peale enda oma. – annavad pisikese pilguheidu raamatu sisemusse. Ja vastates etteruttavalt raamatu pealkirjas toodud väitele, siis armastus ei kesta kolm aastat.

 

Triin Soom
Tallinna Keskraamatukogu
vabatahtlik

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER 

Samalt autorilt: 17,90 €. Varrak, 2011

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.