Vahur Kersna “Ei jäta elamata”

Ei jäta elamata

„Saatus asetab Eestis iga päev 20 inimest sarnasele maailmalõpulävele… „

„… Keegi pole jäänud ilmasambaks, kuid see ei pea ju juhtuma homme või ülehomme. Äkki koguni mitte aasta pärast? Eriti veel, kui sul on, mille või kelle nimel kesta.“

See ei ole hale raamat haigusest, vaid pigem võitlusest, suurest elutahtest, tohutult positiivne, täis soovi anda endast veel lähedastele ja maailmale ning usku endasse, meditsiini ja homsesse päeva. See raamat on toeks neile, keda on tabanud kuri saatus, kuid kes ei pea sellega leppima. Nagu ütleb Kersna ise – kui on kelle või mille nimel kesta.

See raamat näitab teed, pakub tuge ja annab lootust mitte ainult tõveohvrile, vaid ka kaasteelistele, kelle toetus on ülioluline. See raamat on eesmärgikindlusest, iga kingitud päeva mõtestatud läbielamisest, suurest ja toetavast armastusest.

Võib ju öelda, et kõik ei ole järeletehtav, et igaühele pole antud selliseid võimalusi, et kõik ei ole avaliku elu tegelased. Aga olgem ausad: kõik on kinni meie oma peas, meie valikutes, meie usus endasse ja homsesse. Raamatu lõpus ütleb Kersna isegi, et ta eesmärk ei ole õpetada kedagi „õigesti“ elama, vaid et tema kogemused ehk võiksid inspireerida „isiklikul rajal“ ning ta soovitab suhtuda kirjapandusse loominguliselt, endale sobivalt. Tsiteerides autorit:

„See on sinu elu. Arstid, sõbrad, lähedased, nõiad, sensitiivid, nõustajad, kaardimoorid, pastorid ja psühholoogid – kõik võivad sind aidata. Aga otsused teed ja ellu viid sina.“

Väga julgustav, toetav ja lootust andev kirjatöö.

***
Ilmunud: V. Kersna, 2014

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maimu Johannson
Paepealse raamatukogu
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga