David Michie “Dalai-laama kass”

Dalai Laama Kass

Selle väljamõeldud romaani peategelaseks on noor tiibeti tõugu kass, kes pisikese nõrkenud kassipojana New Delhis Dalai-laama omandusse satub ja siis tema residentsis armastava hoole all üles kasvab. Seesama kass on romaani minategelane ja arutleja, ta on tunnistajaks Dalai-laama elule ja õpetuste jagamisele, muutudes sedasi järjest teadlikumaks budistlikest tõekspidamistest. Mõnikord aitab praktika kuuldut kinnistada, näiteks saab Tema Pühaduse Kass aru vägivallatuse põhimõttest, kui tema poolt osavalt kinni püütud hiir laama abilisi sugugi ei rõõmusta, vaid hoopis vabadusse lastakse.

Tema Pühaduse Kass tajub kohe esimesel päeval, et on sattunud kassiarmastaja koju. Õigem oleks vist öelda „loomaarmastaja koju“, sest tema leivaisa näeb inimesi ja kõiki loomi võrdsetena soovi poolest ellu jääda. Suurt poolehoidu väljendab ka üks peategelase paljudest nimedest: Kõige Ilusam Loom, Kes Eales On Elanud.

Kes soovib teada saada Dalai-Laama kassi kõiki nimesid ja lihtsamaid tänapäevalgi rakendatavaid budistlikke põhimõtteid, leiab need kõnealusest raamatust.

David Michie on kirjutanud mitmed bestsellereid teadveloleku, meditatsiooni ja budismi teemadel (“Buddhism for Busy People“, „Why Mindfulness is Better than Chocolate“), ka mõned ilukirjanduslikud teosed. Tema raamatuid on tõlgitud 25 keelde. Eestikeelsena ilmub David Michie  kirjutatu nüüd esimest, aga loodetavasti mitte viimast korda. Teretulnud oleks eestindus ka jätkuraamatust „Dalai Lama’s Cat and the Art of Purring“.

***
Ilmunud: Ersen, 2014

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Anneli Limberg
Eestikeelse kirjanduse osakond
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga