Ene Sepp “Väike roosa pilet paradiisi”

Väike roosa pilet paradiisi

Mis saaks siis, kui… võidaks lotoga hiigelsumma. Ei teagi, aga sellist õnne reaalses elus naljalt ei juhtu. Tõenäoliselt tekiks lugematu hulk usalduse ja valikute probleeme ka tavaelus, mitte ainult raamatus. Kas just selliseid ränkraskeid, kui käesoleva loo peategelasel – väärkoheldud, allasurutud ja sõltuvussuhtes oleval Maarjal.

Raamat paneb mõtlema ja arutlema paljude tänasel päeval liiga sageli esinevate nähtuste üle. Kus on algpõhjused just selliseks käitumiseks? Kuidas ise toimiksid, milliseid valikuid teeksid, keda ja kas üldse oma suurde saladusse pühendaksid? Kuidas oma ja oma pere elu korraldaksid? Paljud valikud tunduksid ahvatlevana, aga kui sügavuti mõelda, siis polegi otsuste tegemine lihtne. Ja kui palju on ustavaid ja toetavaid inimesi, kes ei kasuta sind kurjasti ja omakasupüüdlikult ära ning on iga raske otsuse juures toeks? Kust läheb piir eetilise ja skandaali kütva käitumise vahel? Millal on õige aeg selg sirgu lüüa või kuidas üldse on võimalik sellistesse olukordadesse jõuda, kes on süüdi või kus on teatud käitumismustrite juured? Mida meie kõrvalseisjatena suudaks teha…?

Kaasa elades tegelastele raamatulehtedel ning kõrvutades oma potentsiaalseid valikuid ning Maarja käitumismustreid, valdas mind lugedes tihti arusaamatus, kuidas kõik see on võimalik. Samas tunnen siirast rõõmu lõpplahenduse üle. Iseasi, kuivõrd reaalne ja võimalik taoline samm reaalses elus oleks.

Mõttekat lugemist!

***
Ilmunud: Tänapäev, 2015

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maimu Johannson
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

1 thought on “Ene Sepp “Väike roosa pilet paradiisi”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga