Mary Kubica “Hea tüdruk”

hea-tüdruk

Mia Dennett on jõukast perest pärit noor naine, kes töötab koolis kunstiõpetajana. Ta on oma perest kaugenenud ja kui ühel õhtul politseinik ta vanemate juurde ilmub, et uurida Mia kadumist, ei oska ta perekond midagi arvata. Kohtunikust isa on lausa veendunud, et Mia on lihtsalt kuskil lõbutsemas. Kuid ema Eve süda aimab halba. Eve ja uurija Gabe asuvad Mia kadumist uurima.

Raamat on kirjutatud mitme inimese vaatenurgast nii minevikus kui olevikus. Oma läbielamistest jutustavad Mia ema Eve, uurija Gabe, aga ka Mia röövija Colin. Viimati nähti Miat ja Colinit baaris. Miks lahkusid nad sealt koos? Miks läks Mia temaga kaasa vabatahtlikult? Küsimusi on sadu, kuid vastuseid ei ühtegi. Asja teeb eriti keeruliseks see, et kui Mia lõpuks koju tagasi jõuab, ei mäleta ta midagi. Ta väidab end hoopis olevat Chloe.

Tasapisi hakkab lugu lugeja ees lahti hargnema ja iga järgmine lehekülg toob kaasa üllatusi ja ootamatusi. Miski pole nii, nagu see paistab. Mis ikkagi juhtus Mia ja Colini vahel? Kuidas on asjasse segatud Mia isa? Lugeja ei oska isegi aimata, mis teda raamatu viimastes peatükkides ees ootab. Lõpetuseks saab sõna ka Mia ise. Ta teab, et see, mis juhtus Coliniga, on tema süü.

Tegu on väga põneva ja sõltuvusttekitava krimiromaaniga. 360 lehekülge lugesin läbi kahe õhtuga, sest raamatut käest panna oli üsna võimatu. Iga peatükk paelus aina rohkem ning raamatu lõpplahendust poleks ma eales oodata osanud. Raamat on kirjutatud ladusalt ning seda on kerge lugeda. Lugejat pole kurnatud pikkade kirjeldustega ning lugu läheb kohe esimesest peatükist alates hoogsalt käima. Põnevat lugemist!

***
Ilmunud: Ersen, 2015

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Kristiin Meos
Eestikeelse kirjanduse osakond
infoteeninduse pearaamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga