Swami Darshi “Ümbersündimine: maine vaimsus”

Venemaa “Selgeltnägijate tuleproovi” 17. hooaja võimas võitja, vitaalne Swami Darshi andis hiljuti välja oma esimese raamatu “Ümbersündimine”, mida esitles Tallinnas Solarise Keskuse Apollo raamatupoes ka Eesti lugejatele. Isegi viibisin sellel huvitaval elamuslikul kohtumisel ja ootasin sealtpeale võimalust raamatukogu abil teosega tutvumiseks.

Tuhandete poolt armastatud autor avaldab kaasahaaravatel seikluslikel lehekülgedel vahedas stiilis oma muutumise loo – kuidas temast kui tavalisest reakodanikust sai “nägija” ja “tunnetaja”, iseenese ja maailma sügavam mõistja. Läbi värvikate peatükkide kirjeldab ta sisemist muutumise soovi ja selle reaalset toimumist. Punase niidina läbib kogu teksti põhjapanev filosoofiline mõte, et kõik paigad, sündmused, võidud, kaotused ja inimesed, kellega kohtume, on õpetajad. Darshi kirjeldab elavalt, vaimukalt ja avameelselt, kuidas alustas oma teed vaimsuse suunas, kohtus oma õpetajatega ja mismoodi kulgesid reisid sihtpunktidesse ning annab ülevaate elust-olust vaimsete praktikate keskuste elukorraldustest ja eripäradest.

See on põnev ja eluline, kerge huumoriga vürtsitatud autobiograafiline lugu ühe inimese “ümbersünnist” ja sellest, milliste tagasilöökidega võib kulgeda pühendunud otsija valitud tee “tõe” juurde. Kuna paljud eestlased jälgivad huviga Venemaa “Selgeltnägijate tuleproovi” saateid eestikeelselt telekanalilt, siis sobib see kõnekas raamat kätlemiseks kahtlemata kõigile eesti lugejatele, kes ei põlga ära esoteerikat, kes avastanud enda jaoks vaimsed väärtused ja laiema maailmapildi. Kõigile, keda paelub lugu mehest, kes valitseb energiaid ja valdab kummalisi tehnikaid nende toitmiseks.

“Ümbersündimine” kutsub koos peategelasega rändama imeliste isiksustega uskumatutesse kohtadesse ja olukordadesse, koos šamaanide sõnumitega, legendaarse Osho meditatsioonidega ja sufide müstilise keerlemistantsuga. Lisaks meditatiivsele poolele innustab autor ka inimesi lihtsalt sportima, nimetades sporti vajalikuks “keha kultuuriks”. Swami Darshi lummav lugu mõjub palsamina avatud hinge ja vaba vaimuga lugejatele. “Ümbersündimine” – See on lugu iseendani jõudmisest, pärast pikki ja kurnavaid rännakuid ja harjutusi.

***
Ilmunud: Pilgrim, 2018
Tõlkinud Tiina Lebane

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Andre Tamm
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga