Diana Poudel “Turvaline internet: digimaailma teejuht”

See raamat pole otseselt õpik, kuid selles on näiteid elust – kuidas ja mida internetis teha ja millest tuleks hoiduda. Antakse ülevaate erinevatest ohtudest internetis.

Raamatus räägitakse sotsiaalmeediast, digitaalsest jäljest, virtuaalsest minast, anonüümsusest internetis, suhtlemisest internetis, spämmist ja skämmist, küberkiusamisest ja küberahistamisest, fotodest ja piltidest, pornost, libauudistest, paroolidest, seadmete turvalisusest, arvutiviirustest ja pahavarast, samuti mängudest, internetis ostlemisest ja internetis jagamisest. Ehk sellest, millega inimesed igapäevaselt internetis kokku puutuvad.

Raamatu iga peatüki lõpus tuuakse näiteid elust, lisaks on praktilised ülesanded ja soovitused, kuidas teemat lapsele selgitada. Lisalugemises on välja toodud peatükiga seotud teemad või veebilehed.

Raamatu lugedes selgub, et see ei ole mõeldud sugugi ainult algklassi lastele. Seda võivad lugeda kõik – lapsed ja nende vanemad, eakad ning õpetajad, kes selgitavad õpilastele käitumisreeglitest internetis. Raamat sobib kõigile, kes tahavad saada lisateadmisi ja – oskusi internetis käitumisest.

***
Ilmunud: Digiabi, 2018

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Anna Murõgina
Tallinna Keskraamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga