Susan Luitsalu “Minu Dubai: klaasist linna kuldne sära”

Minu Dubai, tempokalt ja haaravalt jutustatud, täis värvikaid detaile, kuulub kindlalt Minu- sarja paremikku. Milline on elu klaasist linnas Dubais, ühes suurimas kuurordis ja  tähtsaimas Emiraadis Araabia Ühendemiraatides?

Eestis populaarne kolumnist ja blogija Susan töötab rahvusvahelises teleäris ja käib sellega seoses sageli Dubais tööl. Tema raamatus leiab vastuseid paljudele küsimustele, näiteks: kas Dubais peab käima burkas? Kas kõigil on Ferrari? Mida seal peale päevitamise ja ostlemise üldse teha on? Kas on sinna mõtet minna, kui sa pole pururikas? Palju on juttu Susani tööga seostuvast, aga see ei sega – vastupidi, saad palju teada ka sellele maale omasest töökultuurist ja ka erinevate töökultuuride sünkroniseerimise võimalikusest. Raamat avab Dubaid nende inimeste kaudu, kellega autor on koos töötanud või sõpradeks saanud.

Seikluslikule taustale lisaks on raamatus lahti seletatud kohalikku kultuuri ja selle avaldumisvorme. On palju silmaringi avardavat, alates sellest, kui keeruline võib olla lihtsalt linnas jalutamine ja kuidas Araabia kohvi tegelikult juuakse.

Susan suutis mind endaga Dubaisse kaasa võtta. Sain elamuse, nagu oleksin ise seal käinud. Raamat lihtsalt lendas käes, polnud ühtegi igavat kohta. Ja ma tunnen vastupandamatut kõrbe kutset.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2018

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eike Lille
Tondi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga