Joanne Fluke “Mõrv šokolaadiste muffinitega”

Hannah Swenseni sarja viiendas raamatus leiab Hannah kooli prügikastist šeriff Granti laiba. Hannah küll püüab algul uurimisest kõrvale hoida, kuid kui peamiseks kahtlusaluseks saab tema õemees Bill, ei tule sellest midagi välja. Nimelt kandideerib Bill šeriffi kohale koos Grantiga ja neil oli just hiljuti tüli.

Hannah on kindel, et Bill süüdi pole. Samas ei ole kahtlusaluste ringi kitsendamine kerge, sest šeriff Grant oli üsna ebameeldiv inimene. Nii alustab naine uurimist. Algul õemehe vaikival nõusolekul, siis juba tema vastuseisust hoolimata. Juhtum vajab lahendamist ja kes on selleks veel sobivam kui mitte linnakese parimate küpsiste valmistaja.

Lisaks mõrva uurimisele on raamatus tähtsal kohal ka Hannah ja tema kassi Moishe võitlus. Loomaarst määrab kassile eritoidu, mis vanahärrale kohe üldse ei meeldi. Mida kõike ta välja mõtleb, et saada oma vana toit tagasi!

Joanne Fluke Hannah Swenseni sarja saab kutsuda nimetusega cozy krimi. Sellistes krimiromaanides on seks ja vägivald tagaplaanil või käsitletud läbi huumoriprisma. Samuti on detektiiv tavaliselt amatöör, kes oma töö tõttu puutub palju inimestega kokku.

Raamatust leiab lugeja ka hõrgutiste retsepte, mida Hannah tegevustiku käigus valmistanud on.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Krista Eek

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga