Jessica Fellowes „Juhtum rongis“

Louisa, kelle elu raamatu alguses on raske ja täidetud suure kurbusega, kohtub enne jõule vana sõbranna Jennie´ga. Selle ootamatu ja kohmetu kokkusaamise tagajärjel on Louisal lootust saada tööle jõuka Mitfordide perekonna lapsehoidja abiks. Kodust lahkumine Mitfordide perekonna juurde kujuneb katsumusterohkeks seikluseks, millega seondub ka rongis toimuv mõrv.

Raamatu sündmustik jälgibki esmapilgul kahte liini – Louisa elu Mitfordide perekonnas ning mõrvajuurdlust. Tasapisi seostatakse need kaks osa oskuslikult kokku. Tegevusest ei puudu ka romantilised tunded, huumor ja sõprus. Tasapisi liigutakse lahenduse poole, mida mina küll ette aimata ei osanud.

Raamatu tugevuseks on küllaltki detailne elu-olu kirjeldamine Esimese maailmasõja järgsel Inglismaal. Aristokraatia ja vaesema elanikkonna suhteid ning elukorraldust kirjeldatakse huvitavalt. Lugedes tunned end kaasa kistuna kõikidest väikestest sündmustest. Autor on võtnud loo aluseks reaalselt toimunud mõrvaloo, ning tundub, et tausta on põhjalikult enne kirjutama asumist uuritud.

Loo teiseks tugevusena võib nimetada peategelase Louisa Cannoni, kes võidab kiirelt lugeja südame. Ta on julge ning võitleb selle nimel, et saada endale parem tulevik kui tema vanematel.

Tegemist on esimese osaga sarjast “Mitfordide mõrvalood”. Eesti keeles on ilmunud ka teine osa “Särav noor surnu” (olemas ka e-ramatukogus ELLU), kus Louisa Cannon taaskord mõrvajuhtumit lahendab .

***

Ilmunud: Varrak, 2018

Tõlkinud: Triin Sinissaar

Vaata leidumust e-kataloogit ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga