K. L. Slater “Vaikivad lapsed”

Tegemist on pingelise põnevusromaaniga väga raskel ja keerulisel teemal. Mida teeksid, kui saaksid teada, et tõenäoliselt on su 10-aastane laps sooritanud mõrva? Just sellise uudise saab romaani “Vaikivad lapsed” peategelane Juliet. Tema ja ta õe Chloe 10-aastased tütred Maddy ja Brianna on kinni peetud kahtlustatuna ühe vana naise mõrvas. Juliet on suures segaduses, sest on oma tütart pidanud alati toredaks, sõbralikuks ja igati normaalseks lapseks. Ta ei suuda uskuda, et Maddy võiks teha midagi nii kohutavat. Samuti ei usu ta seda õetütrest Briannast. Kahjuks on aga väga raske aru saada, mis tegelikult juhtus, sest mõlemad lapsed vaikivad. Nad ei lausu ainsatki sõna.

Julieti ja tema abikaasa Tomi jaoks ei ole tütre vahistamine ainus vapustus. Nad on täiesti šokeeritud ka oma koduküla elanike käitumisest, kes on laste süüs veendunud ja hakkavad nii Julieti ja Tomi kui ka Chloe perekonda taga kiusama. Kogunetakse nende majade juurde, karjutakse inetusi, lüüakse klaasid sisse, toimub veel nii mõndagi jubedat.

Maddy ja Brianna juhtumi uurimisse kaasatakse pereterapeut Dana Sewell, kes püüab jõuda loo tuumani: miks lapsed vaikivad ja mis juhtus? Talle hakkab üha enam tunduma, et kogu loo juured on kusagil sügavamal ja mõlema tüdruku perekonnaga on midagi korrast ära.

“Vaikivad lapsed” võiks liigitada eelkõige psühholoogilise põneviku alla. Vana naisega juhtunu on õudne, kuid üldiselt ei ole raamatus palju vägivalda. Rohkem on keskendutud keerulistele inimsuhetele – eriti suhetele perekonnas, vanemate ja laste vahel. Loo lõpp on üsna ootamatu, seal toimub mitu olulist pööret, mida ei oleks üldse osanud ette näha.

***

Ilmunud: Pegasus, 2021

Tõlkinud: Raili Puskar

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga