Birk Rohelend „Kes tappis Otto Mülleri?”

Raamat algab endise tippmaadleja ja eduka ärimehe Otto Mülleri 65. sünnipäeva tähistamisega tema mõisas. Mõisa on kogunenud tema jaoks lähedased inimesed, kelle seas on pere jaoks ka paar üllatuskülalist. Sünnipäevapidu lõpeb natuke pärast südaööd püstolipauguga. Sünnipäevalaps leitakse surnuna ja ta kõrval seisab püstoliga tema noorim poeg.

Mõrvarit hakkavad otsima kogenud uurija Gabriel Vanem ning oma esimest mõrvajuurdlust uuriv Agnes Maramaa. Esimesel päeval kuulavad nad üle Otto Mülleri noorema poja ja süüdistavad teda oma isa mõrvas.

Mõrvari väljaselgitamiseks kuulavad uurijad järjest üle kõik tol ööl mõisas viibinud inimesed. Uurimise käigus tuleb välja üllatavaid suhteid ja saladusi – sealhulgas ka uurijatel. Selgub, et Otto Müller oskas endale soetada palju vaenlasi ja igal sünnipäevapeol viibinul oli motiiv tema tapmiseks. Isegi luksuslik elu, kus võimukas ja rikas perepea on näiliselt kõik kandikul ette toonud, võib viia inimesed selleni, et nad on võimelised teda tapma.

See oli väga põnev raamat. Kui lugema hakkasin, siis oli raske seda käest ära panna. See peaks olema esimene osa uuest krimisarjast – jään ootama järgmist osa.

***

Ilmunud: Postimees kirjastus, 2021

Leia e-kataloogist ESTER

Piret Jürman

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga