Ulrika Kelk-Pedersen „Kassikuld: ühe õpetajanna seiklused eliitkoolis“

Võib öelda, et jõudsin selle raamatu lugemiseni uudishimust. Minu hea tuttav ootas pikisilmi, millal „Kassikuld“ raamatupoodi või raamatukokku jõuaks ja see tekitas huvi.

Raamatu sisu annab lühidalt edasi alapealkiri: „Ühe õpetajanna seiklused eliitkoolis“. Minategelane Ulrika on keskealine kogenud õpetaja, kes pärast kooselu purunemist otsustab oma ellu värskendust tuua ja maalt linna kolida. Ta kandideerib mitmesse kooli ja endalegi üllatuseks osutub valituks N linnas asuvasse Suurlinna Innovaatilisse Kooli (SIK). Entusiastlikult ja täie pühendumusega alustab ta tööd mainekas uuendusmeelses koolis. Tasapisi on Ulrika innukus kahaneb, mitmed uuenduslikud meetodid tunduvad veidrad ja arusaamatud. Mõtlemisainet jagub raamatus ka töötajate vaheliste suhete teemal. Vanasõna „Kõik pole kuld, mis hiilgab“ on olukorra kirjeldamiseks täitsa asjakohane.

Ulrika nappi vaba aega aitab elavdada internetitutvuste arendamine peamiselt rajataguste meestega. Kõige anekdootlikumad seigad raamatus ongi selle valdkonnaga seotud. Tegelikult on huumori võtmes kirjutatud terve raamat, leebe sarkasm on võib olla ligilähedane sõna selle iseloomustamiseks. Minule autori väljenduslaad väga meeldis.

Lisalugemiseks huvilistele 2023. aasta sügisel ilmunud intervjuu autoriga: https://raamatud.postimees.ee/7876993/varjunime-alt-uue-paroodia-kirjutanud-autor-meeleheitel-inimestel-soovitan-kohtinguappe-valtida

***

Ilmunud: Varrak 2023

Ulrika Kelk-Pedersen „Kassikuld: ühe õpetajanna seiklused eliitkoolis“ e-kataloogis ESTER

Anneli Limberg-Helistvee

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga