Hans Weiss “Korrumpeerunud meditsiin: arstid ravimikontsernide käsilastena”

meditsiinRaamatu autor Hans Weiss on sündinud 1950. aastal Austrias Hittisaus. Ta on õppinud psühholoogiat ja meditsiinisotsioloogiat Innsbruckis, Viinis, Cambridge’is ja Londonis, hetkelt on ta vabakutseline ajakirjanik ja raamatuautor Viinis.

Raamatu Korrumpeerunud meditsiin esmatrüki jaoks kehastus Weiss korduvalt ümber osaks farmaatsiatööstusest: olematute ravimifirmade strateegiakonsultandiks, ravimiesitlejaks jne. Ümberkehastumise tulemusena õnnestus tal kujundada ravimitööstuse silmis tõsiseltvõetav identiteet, mis andis Weissile ligipääsu kinnistele erialasümpoosionitele, salajastele turundusdokumentidele, ravimikatsetuste kohta käivatele materjalidele ja honorarinimekirjadele. Koos ravimikontsernides juba sees olevate kaasamõtlejatega jõudis autor Saksa ja Austria ravimitööstuses hämmastavate järeldusteni: prominentsed arstid seisavad ravimifirmade palgalehel, lasevad ennast ahvatleda ja osalevad ebaeetilistes kliinilistes uuringutes, riskides oma patsientide tervisega. Weiss toob hulgaliselt konkreetseid näiteid kontsernide pettustest alates teadusuuringutest ja koolitustest kuni uute medikamentide läbisurumiseni.

Raamatu käesolev teine, täiendatud trükk, sisaldab lisaks eelmainitule ka arstide ja ravimikontsernide raevukaid reaktsioone vastuseks esimesele trükile, uusi andmeid mõjukate arstide korruptiivsest koostööst ravimifirmadega ning rahvusvahelise firma juhtiva ravimimänedžeri pihtimust kahtlastest ärimeetoditest.

Raamatus on lisaks üldistele korruptsiooni kirjeldustele toodud hulgaliselt prominentsete arstide nimesid, rahasummade suurusjärke ja reaalseid näiteid elust enesest, mis näitavad ravimitööstust väga kasuahnest ja patsiendivaenulikust küljest. Tegemist on väga huvitava ja silmiavava lugemisega kõikidele neile, keda huvitab miks on ravimid nii kallid, ja milline elu käib rahvusvaheliste farmaatsiatööstuste telgitagustes tegelikult.

Brigitta Kivisaar
Eestikeelse kirjanduse osakonna
infoteeninduse pearaamatukoguhoidja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga