Markus Zusak “Sõnumitooja”

Raamatu „Sõnumitooja“ autor on noor Austraalia kirjanik Markus Zusak, kes eelnevalt on kuulsust kogunud romaaniga „Raamatuvaras“.

Antud teos räägib noorest taksojuhist Ed Kennedyst, kes elab koos koera Uksevalvuriga, on lootusetult armunud oma töökaaslasesse ning tema elu kulgeb suhteliselt tavapäraselt ja igavalt. Kuni päevani, mil ta satub pangaröövi tunnistajaks ning ajab selle tahtmatult nurja. Peale seda sündmust hakkab Ed saama mängukaarte, millel on peal märksõnad. Ed läheb selle mänguga kaasa, temast saab sõnumikandja. Tema ülesandeks on selgitada välja, kes on inimesed nende märksõnade taga, nad üles leidma ning neid aitama. Kohati lähevad märksõnad keeruliseks ning inimesed nende taga ohtlikuks. Lõpuks satuvad kaartidele Ed`i lähedased ning ta ise.

Raamat aitab näha lihtsaid kuid olulisi asju meie elus, õpetab hoolimist ning näitab kuidas tulla toime elus ettetulevate väljakutsetega. „Sõnumitooja“ on lihtne lugeda, selles on parajalt huumorit, romantikat kuid ka päris palju põnevust. See on tõesti selline raamat, kus lugemise ajal tuleb mitmel korral kiusatus piiluda raamatu lõppu, et saada teada kuidas see kõik lõpeb. Ja lõpp on tõesti ootamatu ja üllatav. Tuleb välja, et Ed Kenned ei olegi sõnumitooja vaid hoopis sõnum ning sõnum lugejale on lihtne: „Ja kui sinusugune sell suudab end kätte võtta ja teha seda, mida sina nende inimeste heaks tegid, siis ehk suudab seda igaüks. Ehk suudab siis igaüks teha elus rohkem, kui ta on võimeline“ (lk 384).

Kersti Salf
Nurmenuku raamatukogu
juhataja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

1 thought on “Markus Zusak “Sõnumitooja”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga