Daniel Glattauer “Igavesti sinu”

„Hea põhjatuule vastu“ ja „Kõik seitse lainet“ autorilt Daniel Galttauerilt on ilmunud uus suhteromaan, mille kirjutamise idee on tõenäoselt pärit tema kohtureporterina töötamise ajast. Erinevalt vaheda sõnaga ja soojast huumorist kantud   positiivse lõpuga kiriromaanidest on „Igavesti sinu“ põnev armastus-, pigem sõltuvusromaan või psühhotriller. Raamat juhuslikult alguse saanud suhtest, mis  täidab lõpuks kogu elu, unenäod,  kuid muutub ajapikku ahistav-lämmatavaks ning viib ootamatu lõpplahenduseni. See on lugu omamisest, kontrollimisest, samas soovimatusest kuuluda kellegi omandusse, olla kellegi universumi keskpunkt. Palavast, kõiki piinavast armastusest ei piisa vastuarmastuse tekitamiseks, pigem teeb see kõik enda ümber haigeks.  Sümboliks olevad lambid ja kristall-lühtri ripatsite kõlin ning mingil põhjusel kogu aeg meenuv dialoogikatke toob peategelase hirmutava selgusega hämarolekust välja, varjud kaovad, valgus saabub hämmastaval moel, kuid jääb küsimus „miks?“

Maimu Johannson
Paepealse raamatukogu
raamatukoguhoidja

Raamatu leiab e-kataloogist ESTER

Daniel Glattaueri romaane e-raamatukogus ELLU:
Hea põhjatuule vastu
Kõik seitse lainet

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga