Heino Kiik “Legend Helmi Puur”

Enam ammu ei ole ma lugenud midagi nii ilusat. Kui palju suuri ja sügavaid tundeid võib olla kahe inimese vahel, kes teineteist tõeliselt armastavad.

Helmi Puuri ja Heino Kiige suure armastuse lugu sai alguse 1960-70-ndatel aastatel. Raamat algab süütu ja kõigi poolt jumaldatud baleriini ning noore lahutatud kirjaniku kohtumisega, jätkub aeglase kurameerimisega, mis viib välja abieluni ja lõpuks ka kahe poja sünnini. Raamat on kokku pandud nende mälestuste, päeviku sissekannete ja toonase kirjavahetuse põhjal. Just kirjava­hetus oligi see kõige ilusam osa raamatust. Kuigi ilmselgelt olid need kirjad väga privaatsed ja kirjutatud ainult teineteise silmade jaoks, on mul siiski hea meel, et nad need avaldasid, sest sellist soojust, õrnust ja hoolimist on tänapäeval tõenäoliselt väga raske kahe inimese suhetest leida. Samuti oli selle raamatu lugemine nagu rännak ajas tagasi, kirjeldused toonasest elust-olust olid lihtsalt nii reaalsed ja ajastutruud.

Tõeliselt südamlik ja kaasahaarav lugemine, mis toob halli argipäeva soojust ja killukese päikese­valgust ning lootust.

Triin Soom
Tallinna Keskraamatukogu
vabatahtlik

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga