Lars Kepler “Hüpnotisöör”

Ma pean ausalt tunnistama, et umbes esimesed 50 lehekülge ei saanud ma üldse aru, mis toimub, ja kahtlesin tõsiselt inimeses, kes mulle seda raamatut kiitis ja soovitas. Kuid siis hakkas tegevustik kuidagi sujuvalt edasi minema, muutudes järjest põnevamaks ja kaasahaaravamaks. Tuleb tunnistada, et Rootsi kipub viimasel ajal heade krimikirjanike poolest Skandinaavias esirinnas olema. Sellegi raamatu autor, või tegelikult Lars Kepleri pseudonüümi taha varjuv kirjanikepaar, on välja tulnud suurepärase krimiromaaniga.

Raamat algab ühe perekonna jõhkra mõrvamisega ning jätkub mõrvari(te) ja mõrvamotiivide otsimisega, mida täiendavad erinevate inimeste vaatenurgad. Kirjeldused on kogu raamatu vältel üsnagi üksikasjalikud, nii et nõrganärvilisetele ma seda raamatut eriti ei soovitaks. Suurepäraselt kirjutatud julm ja jõhker põnevik, mille tegevustik viib algsete mõrvade juurest tagasi palju kaugemale minevikku kui raamatu alguses arvata oleks võinud. Ootan juba huviga hetke, mil saan võtta kätte Lars Kepleri järgmise raamatu „Painajalik leping“.

Triin Soom
Tallinna Keskraamatukogu
vabatahtlik


Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Samalt autorilt:
Lars Kepler. Painajalik leping. Pegasus, 2012

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.