Vitali Gibert “Tuleviku modelleerimine”

Vitali Giberti raamat on mõeldud kõigile, kes püüavad saavutada soovitut, leida armastust ja õnne ning vabaneda haigustest. See raamat on arusaadav nii noortele kui ka vanemale põlvkonnale.

Teose autor on ebatavaliste võimetega tuntud esoteerik ja  psühholoog.
Juba lapsepõlves tundis Vitali Gibert huvi seletamatute nähtuste vastu. Teda võlus kõik, mis oli seotud maagia ja müstikaga. Ta tundis huvi filosoofia, psühholoogia ja ravitsemise vastu, kuid varsti veendus, et tema tõeline kutsumus on teha see maailm paremaks.
Vaatamata oma noorusele, suudab autor lihtsate sõnadega edasi anda sügavaid mõtteid, teadmisi ning läbielatud kogemusi.

Raamat koosneb kuuest  peatükist.
Esimeses  osas väidab autor, et mõtted on materiaalsed. Näiteks, kui inimesel tekivad probleemid, tuleb esimese asjana heita pilk endasse: leida, millised mõtted, hirmud ja veendumused on selle põhjuseks. Raamatus on ka palju lõbusaid anekdoote, vaimukaid mõistujutte ning palju näiteid, mille abil autor illustreerib oma tekste ja paneb lugeja mõtisklema. Tooksin siinkohal välja ühe oma lemmikjutu, mis käsitleb  inimeste tüüpilisi mõtteid.
Mees mõtleb: „Naine on loll, sõbrad-pätid, elu-raske, raha ei ole, tervis on nässus.“ Tema selja taga seisab ingel märkmikuga ja kirjutab kõik sõna-sõnalt üles, ise sealjuures mõtiskledes: „Millised imelikud soovid ja mis peamine – iga päev ühed ja samad!  Pole midagi teha, kui palutakse – tuleb need täide viia! Nii me igapäevaselt oma reaalsust loomegi.

Kuna autor on ise väga noor, siis tema raamat räägibki palju noore inimese eneseotsingutest, kuidas valida õige tee oma elus või leida armastus. Ta arvab, et inimene peaks elama kogu jõu ja kirega, et kui elada – siis elada kogu universumis, kui rõõmustada – siis iga sekundi üle, kui armastada – siis ka söeks põleda selles tules.

Teine peatükk räägib palju meditatsioonist ja algab sõnadega : „Ärge otsige imesid ei tea kust…  Minge peegli ette ja naeratage endale, kuna olete kõige suurem ime terves universumis…“. Autor selgitab, miks mediteerimine on tähtis ja kuidas selle abil vabaneda stressist ning pingetest, õppida tundma harmooniat oma hinges. Raamatus on erinevaid harjutusi, mida lugeja võib kohe ka praktiseerida.

Kui kahes eelmises peatükis räägib autor palju armastusest ja vaimsusest, siis edaspidi tuleb juttu ka materiaalsetest väärtustest, mis moodustavad suure osa meie elust. Ta õpetab rahaga ümber käimist, soovide täitmist  ja oma elu modelleerimist.

Soove peab hoidma saladuses, nad tuleb lihtsalt vabaks lasta ja uskuda nende täitumisse. Teose lõpust võib leida ka tsitaate, ning müstilisi ja õpetlikke mõistujutte, mida  minu arvates mõistab vaid see, kes on selle raamatu kaanest kaaneni läbi lugenud.

Head lugemist!

***
Ilmunud: Ersen, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Laine Taukul
Pelguranna raamatukogu
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga