Jojo Moyes “Mina enne sind”

Mina enne sind

See on lugu Louisast ja Willist. Louisa jääb ootamatult töötuks. Talle pakutakse pooleks aastaks tööd halvatud mehe seltsilisena. Ta tegelikult ei taha seda tööd vastu võtta, aga kuna tema perekonna rahaline seis on keeruline, siis tal ei jää muud üle.

Will oli enne õnnetust edukas ja sportlik mees, kes ei suuda leppida ratastooli jäämisega. Ta on mees, kes tahab surra. Saades teada Willi plaanist, teeb Louisa kõik endast oleneva, et mehe otsust muuta ja näidata talle, et elu on elamist väärt.

Lou oli enne Williga kohtumist ambitsioonideta tüdruk, kes elas üksluist elu.  Tema seiklusvalmidus näis väljenduvat ainult tema garderoobis: smaragdrohelistes satiinkingades, litritega sukkpükstes ja vanaisa kardinatest minikleidis. Lou mõistab, et Will vaatab tulevikku, ainult siis, kui tema ise oma tuleviku nimel pingutama õpib. Nii asub Lou kasvatama oma iseloomu, mis seni oli rahus leppinud nii elu kui enda keskpärasusega. Tutvudes Williga, avastab ta endas seiklusjanu ja tahtmise oma eluga midagi ette võtta.

Üks mu parimaid lugemiselamusi sellel aastal. See on lugu kahest inimesest, kes poleks iial pidanud kohtuma, ja kes alguses teineteisele eriti ei meeldinudki. Selles raamatus on nii kurbust kui rõõmu, armastust, lootust, õppimist ja et alati on olemas valikuvõimalus. Ei pea leppima sellega, mis tundub turvaline ja justkui õige valik. Sul on siiski ainult üks elu.

***
Ilmunud: Kunst, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär
Eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

1 thought on “Jojo Moyes “Mina enne sind”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga