Heinz Valk “Kuidas Eesti NSV-st sai jälle Eesti”

Kuidas Eesti NSV-st sai jälle Eesti

Raske tee Eesti taasiseseisvumiseni – nii võiks lühidalt kokku võtta selle raamatu sisu.

Võib tekkida küsimus, miks oli vaja veel ühte selleteemalist raamatut? Kõnekas põhjus on ära toodud raamatus lk.151-152. Autor on ise öelnud : “Kuna noored ei tea, mil viisil nende praegune vabadus on saavutatud, siis nad ei oska ka karta selle vabaduse kaotamist“.

Sellepärast pühendaski H.Valk oma raamatu eeskätt noortele. Huvitav lugemine on see ka kõigile teistele, et  tuletada meelde neid ärevaid ja ülevaid hetki, mis lõppesid Eesti Vabariigi taasiseseisvumisega.

Raamat on kirjutatud lihtsas, arusaadavas keeles, lugejat ei koormata asjatute arvude ja kirjeldustega. Autor seletab lahti ka sündmuste tausta, enamuses neist oli ta vahetu osaline.

Suureks lisaväärtuseks on autori joonistatud asjakohased šaržid , samuti paljud huvitavad fotod toonastest sündmustest ja nendes osalejatest.

Lõpetuseks ütleb autor: “Oma rahva ajaloo teadmine on üks oluline osa inimese minateadvusest – just nagu emakeele valdamine ja rahvuskultuuri tundmine. See takistab meid lahustumast suure maailma tähtsusetuks ja pidetuks tühisuseks. Ainult rahvustunne aitab meil püsida ainuomase rahvana ja niimoodi rikastada maailma võluvat eripalgelisust“.

Sisukat lugemist huvitava raamatu seltsis!

***
Ilmunud: Tänapäev, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Heinz Valgu sulest e-raamatukogus ELLU:
Lugu poisist, keda kallistas ilus pastoriproua

Alvar-Jaanus Tamm
eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga