Paul Kriwaczek “Babülon: Mesopotaamia ja tsivilisatsiooni sünd”

Babülon

Tegemist on igati asjaliku ja huvitava raamatuga ajaloohuvilisele. Siin leidub palju mõtlemisainet ka tänapäeva maailmast.

Ida-Aafrikast sai alguse mõtlemisvõimeline olend – inimene, kes siirdudes Lähis-Ida aladele, peamiselt tänapäeva Iraagi territooriumile, jõudis aastatuhandeid tagasi esimese tsivilisatsioonini inimkonna ajaloos.

Raamat käsitleb põhjalikult ja hulgalise ajaloolise materjali alusel esimeste tsivilisatsioonide sündi, nende olemust ja ajaloo igavikku vajumise põhjusi põhimõttel: millel on algus, sellel on ka lõpp, ehk teisiti öelduna – kõik lõpeb kunagi.

Huvipakkuv on autori mineviku toomine kaasaega. Näiteks palju mõtlemapanevat pakub probleem impeeriumitest ajaloos – tsivilisatsiooni koidikust tänapäevani. Mida ühist oli tuhandete aastate tagustel ja kaasaegsetel impeeriumitel, miks need üldse tekkisid ja tekkivad, on see inimkonna arengu negatiivne väljund või on sotsiaalsed suhted hoopiski keerukamad, kui igapäevaselt näib?

Autor arutleb väga huvitavalt sellistel teemadel.

Ja taas meenub kooliajal leierdatud tõde: Kes ei tea minevikku, elab tulevikuta!

Head lugemist kõigile!

***
Ilmunud: Äripäev, 2014

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eve Lausma
Eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga