Calia Read “Haruta mind lahti”

Haruta mind lahti

„Haruta mind lahti“ on psühholoogiline põnevik, mida on raske käest ära panna. See haarab endasse ja ajataju võib kaduda. Lehekülg lippab lehekülje järel ja juba tahaks teada, kuidas pärast lehekülje keeramist lugu edasi läheb. Peatükki niisama naljalt pooleli ei jäta. Pausi on parem teha siis, kui üks peatükk on lõpuni loetud. Ma pole ammu raamatut nii lühikese aja jooksul läbi lugenud!

Lugu räägib kahekümne aastasest Naomist, kes on sattunud psühhiaatriahaiglasse. Ta on olnud seal juba kaks kuud ning ei saa aru, kuidas või miks ta sinna sattus. Tal on raskusi magama jäämisega ja ta on väsinud ja tüdinenud seal viibimisest. Talle on toeks üks haigla õde, kes toob talle ravimeid ja saadab teda igal sammul. Vahel nad ka vestlevad. Tüdruku psühhiaater vahetub – eelmise kogenud meesterahva asemele tuleb noor naisterahvas, kes on huvitatud tüdruku loost ja tema aitamisest. Ta veenab tüdrukut rääkima oma lugu. Alguses see ei õnnestu, kuid lõpuks tüdruk otsustab end avada ja järgnevad mitmed pikad kohtumised, mille käigus püüavad nad lahti harutada juhtunut ja selle tagamaad ning jõuda lahenduseni.

Tüdrukut käib vaatamas tema kauaaegne sõber Lachlan. Naomi jutustab ka oma vanematest ja parimast sõbrannast. Vürtsi lisab Naomi suvel alanud uus suhe Maxiga, mis kütab kirgi järjest kuumemaks. Suvi on aeg, mis toob kaasa suure muudatuse – vaja on koguda infot ja tulla välja oma mugavustsoonist. Naomi tunneb, et peab ennast lahti harutama ja olema toeks oma kõige lähedasematele sõpradele. Et teda vajatakse nii kodus, kui ka uute eraelu tuulte puhangutes….

Kas kõik on ikka nii nagu esmapilgul näib? Milline pööre ootab järgmisel leheküljel? Jätan piisavalt avastamisrõõmu jaoks ruumi ja soovitan seda raamatut lugemiseks kõigile, kes ootavad tõeliselt head elamust. Seega haara raamat ja soovin põnevaid hetki!

***
Ilmunud: Kunst, 2015

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Virge Rebane
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga