Erich Maria Remarque “Arc De Triomphe”

arc-de-triomphe

Raamat keskendub Saksamaalt poliitilistel põhjustel lahkunud pagulasele, kelle päris nimi on Ludwig Fresenburg. Olude sunnil peab ta kasutama pseudonüümi Ravic, sest iga hetk võib teda ning paljusid temasuguseid dokumentideta isikuid vahele jäämise korral oodata riigist välja deporteerimine.

Varem Saksamaal kõrgel ametikohal arstina töötanud Ravic peab kasutama nüüd oma oskusi töötades illegaalselt kahe prantsuse arsti heaks, kes kasutavad ära tema pagulase staatust, et võimalikult palju tema arvelt teenida. Ravicul on tunne, et ta elu on ammendanud, kuid isegi kõige halvematel aegadel leidub alati midagi, mis annab elule jälle mõtte.

„Arc De Triomphe” on Erich Maria Remarque´i teine kõige edukam romaan, kus autor käsitleb oma lemmiktemaatikat – inimesed on eraldatud oma normaalsetest eludest ning on pandud lootusetutesse olukordadesse, kus nad peavad leidma jõudu ja jaksu, et eluga toime tulla. Soovitan raamatut lugeda inimestele, kellele meeldis Remarque “Läänerindel muutusteta” ning kes tahaks teada saada, milline võis olla elu 1939. aasta Prantsusmaal.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2014
Tõlkinud Viktor Tomberg

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe ka teisi Erich Maria Remarque´i raamatuid.

Kaur Mühlbaum
praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.