Charles R. Cross “Taevast raskem: Kurt Cobaini elulugu”

Kurt Cobaini lühikeseks jäänud elu kurva lõpuga on enamik kursis. Vähem on aga teada, mis teda sellise otsuseni viis. Autor Charles R. Cross viis läbi üle 400 intervjuu, uuris Cobaini avaldamata päevikuid, laulutekste. Tänu sellele joonistub lugejale välja põhjalik ülevaade Kurt Cobaini elust sünnist kuni viimaste minutiteni.

Saame teada Kurti vanemate lahutusest, mis ta elus väga suurt rolli mängis, teda piinanud kõhuvaludest, millele ta otsis leevendust narkootikumidest, Nirvana kujunemisest ning tormilisest kuulsusest, sõpradest võõrandumisest, pidevast rahapuudusest ja oskamatusest rahaga ümber käia. Samuti on juttu Kurti armastusest Courtney ja tütre Francese vastu, kirest muusika ja kunsti suhtes.

Seletatud on Nirvana laulusõnade kujunemist, seni segasena tundunud muusikavideod saavad uue informatsiooni valguses selgemaks. Näiteks on kirjeldatud Nirvana tuntuima loo Smells Like Teen Spirit video ja sõnade kujunemislugu. Nirvana loomingus on ka palju vihjeid Kurti elule, näiteks Pennyroyal Tea kirjeldab Kurti kõhuhädasid.

Tegemist on väga haarava (ent samas kurva!) raamatuga, mis avab piinatud hingega Kurt Cobaini elu seni tundmatud tahud ning paneb enam hindama Nirvana loomingut, millesse Kurt oma hinge jättis.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2015
Tõlkinud: Lauri Liiders

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Kaisa Raitar
Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga