Eduard Kotšergin “Trellidega ristitud”

trellidega-ristitud-põlve-otsas-üles-kirjutatud-märkmed

Autor Eduard Kotšergin ei ole professionaalne kirjanik, vaid Peterburi G. Tovstonogovi nimelise Suure Draamateatri peakunstnik, kes nüüdseks töötab ka välismaa teatrites.

Raamat „Trellidega ristitud“ koosneb tõsielulistest sündmustest, mis juhtusid Poola päritolu poisiga. Autor kirjeldab oma rasket lapsepõlve. Poiss elas NKVD lastekodus. 8-aastaselt põgenes ta lastekodust, et jõuda koju ema juurde. Sõit koju kestis kuus aastat ning nende aastate jooksul pidi ta palju läbi elama.

Raamatut lugedes imestasin ma poisi jõu, usu, mehelikkuse ja optimismi üle. Raamatut on üldiselt lihtne lugeda. Rasked on juhud, mil autor oma elu lastekodudes kirjeldab, kuid samas on kirjeldus väga optimistlikult ja heatahtlik. Stalinismi ajal, mil  tegevus toimub, olid lapsed näljas, nad tegid kõike, et ellu jääda, õppisid ka varastama ja valetama. Nad teenisid endale kopika, et leiba osta. Sellele lisaks elas autor noorelt üle oma sõprade surma. Vaatamata kõigele sellele, mis temaga lapsepõlves juhtunud on, ei ole tal kurjust ega viha inimeste vastu. Täiskasvanuna ei ole ta lasknud oma halbadel kogemustel ennast võita ning tänu tema suurele tahtele elada saavutas ta palju ning sai väga tuntuks. Raamat sisaldab kaarti, kus on märgistatud tema 6-aastane sõit Omskist Leningradi.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2015
Tõlkinud Ilona Martson

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Aisel Kuznetsova
praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga