Māra Zālīte “Viienäpu”

viienäpu

Läti kirjaniku Mara Zalite autobiograafiline romaan „Viienäpu“ räägib küüditatute elust Siberis, naasmisest Lätti ning elust Lätis 1950-60ndatel aastatel läbi 5-aastase läti tüdruku Laura silmade. Raamatus on juttu Laura ootustest, lootustest ning mõtetest seoses Lätiga, kuhu Siberis sündinud tüdruk jõuab esmakordselt. Laura ei pettu Lätis, kuid on segaduses nähes ema nukrust seoses Läti muutumisega. Tänu oma elavale iseloomule satub Laura alatasa ettenägematutesse olukordadesse ning silub inimsuhteid sugulaste vahel.

Romaan „Viienäpu“ pälvis Lätis 2014.a. kirjanduse aastapreemia ja seda on tõlgitud mitmetesse keeltesse.

Mara Zalite on lätlaste poolt armastatud kirjanik, luuletaja ja laulutekstide autor, ta on kirjutanud ka oratooriumite tekste, libretosid ja populaarse rokkooperi.

***
Ilmunud: Randvelt Kirjastus, 2015
Tõlkinud Hannes Korjus

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Karin Heile
praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.