Ketlin Priilinn “Enne kui on hilja”

enne kui on

Eestis ei ole palju krimikirjanikke, olgem ausad – enamus meist oskab nimetada vaid Indrek Harglat. Hargla raamatud on parimatest parimad, kuid ka siinkohal paljud meist tunnevad, et asi pole mitte mõrvajuhtumites, mis raamatutes aset leiavad, vaid pigem Hargla haruldane ning oskuslik väljenduslaad ja loo ümber tekitatud tagataust.

Ketlin Priilinn on kirjutanud varasemalt palju lastele ja noortele ning selles valdkonnas end positiivselt tõestanud. Seepärast haarasin suure huviga tema uue teose „Enne kui on hilja“, mis seekord on suunatud täiskasvanutele ja jättis vähemalt sisukirjelduse ning pilkuköitva kaanekujunduse poolt korraliku krimiromaani mulje. Kahjuks minu arvamus on peale lugemist ikka selline, et tõeliselt hea krimiromaani kirjutamiseks tuleb olla rootslane! Aga sellest hoolimata soovitan Rebecca Lindebergi sarjale anda võimaluse.

Peategelane uurija Rebecca on armas naiivne noor inimene. Minevikukoorem rõhub tema hinge igal sammul – probleemid perega, koolivägivald, söömishäired. Loomulikult – kui inimesel on sellised minevikuprobleemid, siis suudab ta ka olevikus enda elu raskeks elada armudes abielumehesse, kes on tema jaoks keelatud tsoon. Tegelikult raamatu igal tegelasel on mingi mure hingel ja oma eluraskus kanda. Ketlin Priilinn on oma raamatutes alati puudutanud valusaid teemasid, mille puhul tahaks silmad kinni pigistada ja mõelda, et neid pole olemas. Uus raamat aga juhib meie tähelepanu halastamatult suletud seinte taha, kus valitseb koduvägivald. Probleemid ei kao neid ignoreerides, märka inimesi enda kõrval ning julge aidata. Mõrv ise jäi minu jaoks raamatus kuidagi teisele kohale, kuigi põnevus püsis, lugu koorus parajas tempos ning leidis lahenduse.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2015

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Samalt autorilt varem ilmunud romaanid täiskasvanutele:

Helena Kostenok
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga