Marek Kahro “Seal, kus näkid laulavad”

seal kus näkid

Romaan võitis kirjanduskonkursil Bestseller 2015 esikoha. See on psühholoogiline põnevik, mis haarab jäägitult endasse. Raamat hoiab pinget ja põnevust viimaste lehekülgedeni. See kirjeldab hirmu mõju nii inimesele kui ka kogu ühiskonnale.

Raamat on väikeses alevikus õpetajana töötavast naisest, kes on üksik ja kasvatab oma erksaloomulist teismelist tütart. Ta on alati nautinud meeste tähelepanu, kuid püsivat armastust pole leidnud. Kõik on rahulik kuni tema klassi tuleb uus õpilane – noormees nimega Artur. Poiss tuletab Maiale meelde nooruses läbielatud tragöödiat, millest räägitakse õõvastavaid legende. Tegemist oli tema peigmehe uppumisega lähedal asuvasse järve, millega oli seotud veel neli noort inimest. Kõigi nende saatus oli hiljem lõppemud vägivaldse mõrvaga. Nüüd tunneb Maia, et järjekord on jõudnud temani. Tema arvates on selle taga just Artur. Õnnetuseks on Artur hakanud tihedalt läbi käima Maia tütrega, mis teeb teda eriti ärevaks. Lugu hakkab uurima Maia kunagine koolivend ja praegune uurija.

Romaan on väga hästi üles ehitatud, selle arenedes tekib kahtlusaluseid järjest juurde ja sündmused võtavad pidevalt uusi pöördeid. Väga huvitav on ka romaani psühholoogiline pool. Loo lõpp on aga üsna jahmatav ja etteaimamatu.

Autor on ka varem kirjutanud psühholoogilise kallakuga romaane.
Romaan on meeldiv üllatus ja õigustab oma esikohta.

***
Ilmunud: Pilgrim 2016

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Veel samalt autorilt:

Kaljud ja kameeleonid. Tänapäev, 2011
Päikseta paradiis. Tänapäev, 2012
Viisteist naeratust. Tänapäev, 2014

Loe ka e-raamatukogust ELLU:

Kaljud ja kameeleonid, 2011
Päikseta paradiis, 2012

Siiri Alvela
Torupilli raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga