Väino Rajangu “Kadrioru ja sadama vahelisest piirkonnast”

kadrioru-ja-sadama-vahelisest-piirkonnast

Raamatus antakse suhteliselt põhjalik ülevaade meie vabariigi pealinna mereäärse piirkonna ajaloost muistsetest aegadest tänapäevani katsetega näha linna mereäärset lähitulevikus.

Autor püüab olla üksikasjalik ja konkreetne. Sadama ja Kadrioru vahelist ala vaadeldakse ajaloolises arengus mitte ainult kui tervikut, vaid ka üksikute tänavate kaupa, tuues ära tänavate saamisloos ka põhjendused tänavate nimetustele ja seal elanud linnakodanike iseloomustuse. Veelgi enam – autor käsitleb raamatus rannapiirkonna seoseid minevikus ja tänapäeval ülejäänud linnaosadega, eriti kesklinnaga.

Raamatu teeb nauditavaks peale lugemisvara hulgaline pildimaterjal. Fotodelt peegeldub Tallinn n.ö nii maismaalt kui õhust. Linna kohal tehtud fotod ongi vast kõige huvitavamad ja visuaalselt üldistavamad vaated linnale kui tervikule.

See on trükis kodukandi ajaloost, mis võiks leiduda iga Kadrioru, Kalamaja, jm. mereäärse elaniku raamaturiiulil. Samas peaks see pakkuma huvi mitte ainult kõigile Tallinna elanikele, vaid igaühele, kes vähegi tunneb huvi Eestimaa ajaloo vastu.

Meeldiv lugemine ka rannas läbi päikeseprillide trükitähti sõnadeks seades ning sealjuures ka asjakohaseid pilte vaadeldes.

***
Ilmunud: Kommertsteave, 2016

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eve Lausma
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga