Mart Kase “Metsik päevaraamat”

Mart Kase  „Metsik päevaraamat“ räägib noorest perest, kes on leidnud Valgamaal Kaagjärve külas rahu, vaikuse ja  oma metsiku elu.

Umbes viis aastat tagasi otsustati taastada Mardi esivanemate talu. Tänaseks on Mart ja Teele koos kaheksakuuse tütre Anna, kahe iiri setteri, kanade ja üha suureneva kitseperega siin kodunenud. Paistab, justkui keerlekski pere elu tüüringi puhtatõuliste kitsede karja ümber. Iga loom karjas on armastatud.

Mart ja Teele peavad blogi metsikelu.ee, et sõbrad ja tuttavad ka nende ilusast ja raskest elust osa saaks. Teele klõpsab pilte igapäevategemistest, praegu peaasjalikult kitsede noorperest.  Mart kirjutab aga nii, et lugedes tekib tunne –  just sellist metsikut elu võiks igaüks endale tahta.

Lõiguke Mardi blogist: „Võtsime endale viis kitse. Tahame teada saada kahte asja. Esiteks, kas meile meeldib loomapidamine. Teiseks, kas suudame teha kitsejuustu.“ Nüüd paistab vastus mõlemale küsimusele olevat jaatav.

Mida teame noortest inimestest, kes Miiduranna kodust Viimsi vallast Valgamaale tulid, erilist elu otsima? Mart Kase on muuhulgas olnud nii dramaturg kui loovjuht reklaamiagentuuris, jalgpallil on tähtis koht tema elus. Filminduse ja reklaamindusega on seotud ka Teele ja loometööd jätkavad nad Lõuna- Eestiski. „Sõidame päris palju, sellepärast on meil ka minibuss, vajalikud asjad ning Miia ja Puntsel (iiri setterite paar) kaasas.“

„Metsik päevaraamat“ on Mart Kase uue kodu loomise emotsioonist sündinud raamat. Sellesse on pandud algajate maainimeste erinevad tunded- kimbatus keerulistes olukordades, rõõm saadud kogemustest… Tundub, et suuresti on see inspireeritud ka jutuajamisest kitsekogukonna väärikate liikmetega.

***
Ilmunud: Mõte, 2017

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Anne Liivak
Tondi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga