Kerstin Gier “Silber: esimene unenägude raamat”

Kummalise pealkirjaga mõistatuslik raamat lennutab lugejad unenägude mõistatuslikku maailma.
Kerstin Gier näitab ehedalt ära, et lihtne ja lõbus armastusromaan ning põnev fantaasia ei pea olema kaks eraldiseisvat žanri, mis teineteist välistavad.

Palju rännanud Liv Silber maandub lennukiga taas uues kohas, mis peaks tema koduks saama. Suur on aga pettumus, kui pisikese linnaäärse Oxfordi majakese asemel ootab ees kellegi teise uhke korter, ning ema uus mees ja perekond, kellega tuleb õige pea kokku kolida. Ja siis veel segab uus kasuvend koos oma sõpradega tema unenägusid ka.

Imelikuks läheb asi siis, kui igal ööl on konkreetsed unenäod, mida Liv detailsuseni mäletab. Aga ei, mitte see pole selle asja juures kõige kummalisem. Neid unenägusi mäletavad detailidena ka teised unenäo osalised. Kui Liv kuuleb pealt, kuidas teised räägivad unenägudest, kus nad kõik on olnud, satub ta deemonliku salapakti osaks.

Vereannetused, pentagrammid, kummalised olendid, unenägude võimas maailm – Kerstin Gier ei jäta ühtki kivi ümber pööramata selles pöörases fantaasiaraamatus, kus mitte kõik ei ole nii nagu näib ning see, mis näib, ei ole kõik.

Kuigi fantaasiaraamatud on tavaliselt tõsimeelsed ning süvenemist nõudvad, siis Silberi puhul on võetud nišši noortekirjanduse lihtsamatest paladest. Absoluutselt kõik poisid on maailma kõige ilusamad (no välja arvatud üks, kellel olid vinnid, aga ju see oli lihtsalt vajalik loo arendamiseks), elu koolis keerleb kleitide ja poiste ümber ja muidugi üks eriti nunnu armumine. Aga ärge sekundikski kartke, et selle all kannatab raamatu sisu ja looliin. Autori loodud unenäomaailm oma reeglitega saadab iga lugeja mõttelisi filosoofia radu tallama.

Soovitan lugejatele, kellele on meeldinud Ari Marmelli „Varga Pakt“, Alyson Noëli „Igavesti“, Jennifer L. Armentrouti „Obsidian

***
Ilmunud: Pegasus, 2017
Tõlkinud Katri Soe-Surén

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga