Enely Prei, Ahti Noor “Informaatika: tööjuhendid ja harjutusülesanded kontoritarkvara kasutamiseks”

See raamat/õpik tutvustab erinevaid kontoritarkvara programme. Põhiliselt tutvustatakse aga Microsoft Office’i enimkasutatavaid kontoritarkvara programme (Word, Excel, PowerPoint), kuna need on levinuimad. Aga õpikus vaadatakse lühidalt üle ka LibreOffice´i programme, mis on vabavaralised (tasuta) programmid. LibreOffice on alternatiiv Microsoft Office’ile.

Raamatus on palju jooniseid ja pilte käsitlevate programmide kohta. Jooniste peal on ära näidatud programmi tähtsamad osad, näiteks menüüriba, lint, kiirpääsuriba jne. Õpikus on ülevaade kontoritarkvara programmidest ning harjutused/ülesanded põhiliste programmide (Word, Excel, PowerPoint) peale.

Lisaks sellele on raamatus ära toodud ka õppeotstarbeliste tööde vormistamise   üldine juhend (referaat, essee, kursusetöö jne). Õpiku lõpus on olemas peamised kiirkäsud, mis aitavad teksti hõlpsamalt vormindada ja mida läheb sagedamini vaja. Raamatu lõpus on suur pilt klaviatuurist, kus on seletatud mõnede klahvide funktsioonid.

Minu jaoks oli see raamat isiklikult huvitav ja informatiivne, sest õpikus käsitletu on seotud sellega, mida ma praegu koolis õpin. Võib öelda, et see õpik kinnistas koolist saadud teadmisi kontoritarkvara ja selle võimaluste kohta.

Sain raamatust teada, et vabavaralised LibreOffice programmid näevad võrreldes Microsoft Office’i programmidega visuaalselt sarnased välja, kuigi on ka mõned erinevused.

Kokkuvõtteks: see raamat sobis suurepäraselt infotehnoloogia õppimisel!

***
Ilmunud: Avita, 2014

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Hendrik Sein
Tallinna Keskraamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga