Mick Herron “Äraaetud hobused”

Luureteenistuse karjääriredelil  kukkunud River Cartwright suunatakse sinna, kuhu saadetakse kõik tema ametivennad  ja –õed, kes on mingi käki kokku keeranud – Slough House´i. Neid nimetatakse „äraaetud hobusteks“, kes lükatakse ametiahela lõppu rutiinseid ja tihtipeale ka mõttetuna tunduvaid ülesandeid lahendama. Aeg tiksub selles hoones justkui omas taktis, muust maailmast eraldatuna, kuni internetti  ilmub video röövitud tõmmust noormehest, kellel röövijad lubavad kahe päeva pärast otse-eetris pea maha võtta.  Nüüd näeb osa „äraaaetud hobuseid“ selles võimalust enda hea nimi taastada. Kas aga kõik on nii nagu see näib? Miks ei ole rühmitus esitanud ühtegi nõudmist? Mida lähemale jõuab avaliku hukkamise aeg, seda keerulisemaks asjad lähevad, kuniks selgub röövitu identiteet ja röövi eesmärk, mis vallandab luureteenistuses aga veelgi suurema kaose. Algab kinnimätsimine, milles ei tunta mingeid piire.

Huvitav põnevik, mida sobib hästi ka krimkasõbral lugeda!

***
Ilmunud: Varrak, 2017
Tõlkinud Tarmo Vaarpuu

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Helen Reiser-Liim
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga