Vello42 “Vello42 maailma avastamas”

Tegemist on humoorika üllitisega, kus mingit sügavamat filosoofiat ei tasu otsida. Hea kirjandus, kui soovida midagi naljakat, kerget, ja kiiret lugeda puhkusele minnes või lihtsalt selleks, et võtta aeg maha.

Raamatu esimeses osas saab lugeda sellest, kuidas peategelane Soome tööle läheb, elust-olust seal ning kodumaale naasmisest. Leheküljed on huumorit tihedalt täis pikitud. Nalja saab, ehkki mõnes kohas läheb autori fantaasia siiski üle võlli ning väljub naljakuse piiridest (toimuva ebausutavuse tõttu).

Raamatu teises osas sebib Vello42 end Kreekasse puhkama – kirjastusele reisikirja kirjutama. Rohke õlle tarbimise saatel uuritakse Kreekat omal käel ning omas stiilis. Lugeja saab koos Velloga rännata tänavatel ja kohtades, kuhu turist tavaliselt ei satu. Teravmeelseid nalju jagub autoril ka Ateena „reisikirja“ kirjutades.

„Kui herr Helme tunnuslause on, et kui on must, siis näita ust, siis siin oleks pidanud eranditult kõigile ust näitama. Ja mitte ainult – oleks pidanud lausa uksetehase rajama, et kogu sellele kambale saanuks ust näidata. Ühesõnaga täielik ekrelase halb unenägu. Madisoni poiss annaks raudselt otsad, tõmbaks end looteasendisse ja hakkaks tõrvikut lutsima. Ossinovski püüaks küll vaprat nägu teha, aga ma usun, …“

Head lugemist!

***
Ilmunud: Paradiis, 2018

Vaata leidumust e-kataloogist ESTERHelen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga