John Green “Paberlinnad”

Floridas Jefferson Parki elamurajoonis asub üks täiesti tavaline elumaja. Selles majas elab poiss nimega Quentin. Quentini arvates saab kõigile osaks mõni ime. Tema oma on seotud imelise naabritüdruk Margoga. Margo on isepäine, seiklushimuline, kaunis ja salapärane ning kõik poisid on temasse salaja armunud. Quentin ja Margo on olnud head sõbrad terve lapsepõlve, kuid on järk-järgult aina kaugemaks jäänud. Kuni selle ööni. Margo kutsub poissi endaga öisele retkele, mis hõlmab nii kättemaksu kui ka mälestusi nende koosveedetud ajast. Aga järgmisel hommikul on Margo kadunud. Quentini ainus eesmärk on leida Margo. See peaaegu võimatuna tunduv müsteerium ongi raamatu sündmuste keerise keskmes. Tüdruk on endast jätnud maha ka mõned vihjed, mis juhatavad tema asukohani teises Ameerika otsas. Nüüd peab Quentin olema nutikas ja asuma ohtlikule teekonnale läbi suurriigi, et naabritüdruk leida. Võttes kaasa oma neli parimat sõpra astub ta põnevale retkele, et Margo tagasi koju tuua.

Tegu menuautor John Greeni neljanda noorteromaaniga, mis heidab erilise pilgu just noorte omavahelistele suhetele ja vanale sõprusele. Raamat paneb mõtlema, kui hästi me tunneme meid igapäevaselt ümbritsevaid inimesi ja mida oleme valmis nende jaoks tegema ning kui kaugele minema. Raamatut lugedes elab peaaegu iga lugeja noorte taaskohtumisele täie südamega kaasa, tundes samal ajal nii põnevust kui ka õhus hõljuvat armastust. Raamatust “Paberlinnad” on tehtud ka film, peaosades Cara Delevingne ja Nat Wolff.

“Paberlinnad” on kohustuslik lugemine igaühele, kes tahavad, et neid kistaks noorte sügavamõttelisse taaskohtumisse.

***

Ilmunud: Pegasus, 2015

Tõlkinud: René Tendermann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ingrid Hints
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga