Õudne Eesti : valimik eesti õudusjutte

Soovitan sumedal suveõhtul sukelduda fantaasiamaailma ja lugeda raamatut “Õudne Eesti”. Selles Indrek Hargla koostatud kogumikust leiate 31 eesti kirjaniku põnevat eestiainelist õuduslugu, mis on läbi põimunud folklooriga.

Antud kogumik sisaldab palju erinevaid lugusid. Alustades Friedrich Reinhold Kreutzwaldi “Rõugutaja tütrest” ja lõpetades ehk Liisi Ojamaa “Kojutulekuga”. Sinna vahele mahub ka Herta Laipaik ja Mario Kivistik.  Kirjanikke on palju ja lood eripärased. Iga loo alguses on autori tutvustus, mis annab lühiülevaate kirjaniku elust ja loomingust. Raamatut lugedes leidsin tuntud lugusid nagu Kitzbergi “Libahunt”, aga ka palju põnevaid lugusid  tänapäevast , mida ma varem lugenud polnud.

Inimeste huvi müstika ja seletamatu vastu on ka rahvamuistendite aineks. Kes meist ei teaks näiteks pajatusi Ülemiste vanakesest või krattidest ja näkineidudest.

Raamatut lugedes tekkis huvi uurida kirjanike kohta , kelle lood olid põnevad ja soov rohkem nende loomingust teada saada.

Nii inimpsüühikas kui ka maailmas leidub palju salapära ja tundmatuid asju. Soovitan lugeda raamatut neil, kellele meeldib lugeda müstilisi õuduslugusid, mis sageli on ka meie folklooriga seotud. Aga ka neile, keda antud teema varem pole kõnetanud. Lugege ja põnevust jätkub!

Ilmunud: Varrak 2005

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 
Monika Kuusemäe
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga