Peep Vain „Keset elu: isiklikke ja lootusrikkaid tähelepanekuid elust keskea kandis“

Peep Vain kirjeldab oma raamatus peamisi teemasid elu keskpaigas ­ lahendusi ja väljakutseid.  Elu paremad asjad on veel ees. Tunneme  rõõmu arengutest.

Eneseteostus on kui õnneotsing. See on nii kaunilt öeldud, et endal tekib suur tahtmine eesmärgi poole pürgida. Sihte seades soovime elu paremasse korda seada.       

Raamat sisaldab elust mitmeid lugusid. Võimaldab lugejal omaenda  elule keskenduda ja märgata lootusrikkalt võimalusi ja kogeda üha suuremat rahuolu.

On mitmeid viise ennast teostada.  Eneseteostus seostatakse enamasti tööga. Oleme tavaliselt  harjunud oma igapäevase tööde ja tegemistega.Uusi tegevusi õppides saame aru, et elu võib nii palju huvitavaid ja põnevaid väljakutseid pakkuda.  Aga  teostame ennast ka  lapsevanemana-  oleme eeskujuks lastele. Elu paremad asjad on veel ees.

Elus püüdleme unistuste poole või täidame teiste omi. Tõeliselt elusana tunneme kui liigume oma unistuste suunas ja samas on ju kena kui oleme vajalikud ka teiste inimeste jaoks ja suudame ka nende unistusi täita. Unistuste teoks saamine sõltub meie valikutest.  Väga armas viis leida vastuseid küsimustele, mis on oluline.

Raamat on igati huvitav ja sisurikas ning õpetlik. Kirjanik annab koolitajana edasi oskuslikult oma tarkusi ja kogemusi. Järjest parem endast arusaamine ja oma tõe otsimine aitavad teadlikult edasi liikuda.

Rahulolu ja tasakaal on oluline, kuhu me oma tööde ja tegemistega püüdleme. Oluline kui me oleme ümbritsetud sõprade ja oma pereliikmetega, kes loovad turvatunde ning, kes annavad samuti vastuseid kõige olulisemale küsimusele.  Keskendudes  oma tegemistele, leiame lootusrikkaid võimalusi ja lahendusi kogedes rahulolu ja rõõmu.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2018

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Viivi Pinge

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.