Veronica Henry “Kuidas leida armastust raamatupoes”

Armastus, raamatud ja hoolivus on ideaalsed märksõnad kirjeldamaks seda raamatut. Teose peategelane Emilia naaseb pärast pikki aastaid tagasi kodulinna, et võtta üle kõigile elanikele hubaseks saanud pereäri. Raamatukaupluse rajas tema isa, keda hakati ajapikku seostama Nightingale’i poe endaga. Tema rahulik iseloom ja sõbralikkus koos hea kuulamisoskusega võitsid paljude lugejate südamed. Isa surma järel mõistab Emilia, kui suurt rolli mängis tema varalahkunud isa teiste inimeste ja iseenda elus.

Emilia on alati iseseisev olnud ning väljakutsete ees pole ta kunagi hirmu tundnud. Ent raamatupoe ülalpidamine on hoopis midagi muud kui üks tavaline töö väikelinnas. Igasugused ettearvamatud olukorrad, lugejate soovide aimamine, soovitamine ja ürituste korraldamine on tema jaoks täiesti uued ülesanded. Töötamise kõrvalt puutub Emilia kokku vanade tuttavate ja lapsepõlvesõpradega, ise samal üritades aru saada oma armuelust.

“Kuidas leida armastust raamatupoes” on südamlik lugu leinaga toimetulekust ja isikliku elu sobitamisest tööga, mis võib olla üsnagi pingeline kuid ka rõõmu pakkuv.


***

Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Kristi Alaküla

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga