David Vseviov „Elulugu. Kaks esimest nädalat“

See on üks „trikiga“ raamat.

Mida teab-mäletab inimene oma kahest esimesest elunädalast? Ajaloolane saab aga „mängida“ ajalooga, oma elu looga. Eriti sellises ilukirjanduslikus raamatus, mis erinevalt tema teistest, ajaloosündmusi ja ajaloolisi isikuid käsitlevatest raamatutest tohib olla vaba, vallatu ja vaatamata sündmuste karmile ajale – näidata selles groteski ja absurdi ning  kõikvõimalikke tundmatuid ja tuntud nimedega tegelasi.

Ja mina kui kassi-fänn lasin end kohe kaasa tõmmata ühte kassijahti raamatu esimestel lehekülgedel – kass Barsik tuli ju kinni võtta ja…

Ma ei ole enamasti elulugude lugeja. Enamasti. Ammugi mitte fänn. Seetõttu ma ei teagi, missugune üks comme il fault elulugu üldse olema peab. Kui raamatu pealkiri on „Elulugu“, siis küllap see nii on. Pealegi – inimesel endal on ju ometigi õigus endast, oma elust ja selle loost arvata ja kirjutada, mida tahab.

Mis on ühe raamatusõbra esimene ost uuel aastal?

Ikka raamat või kaks… Nii juhtus mulgi.

***

Ilmunud: Tuum, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ester Liinak
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.