Sebastian Fitzek „Teraapia“

Viktor Larenz on tunnustatud Saksa psühhiaater, kelle elu muutub äkitselt elavaks õudusunenäoks. Tema 12-aastane tütar Josy kaob jäljetult ning ei tema, tütre ema ega politsei ei suuda tüdruku haihtumist põhjendada.

Staarpsühhiaatri tütre kadumist kajastasid suuremad väljaanded eri meediakanalites, kuid isegi avalik tähelepanu ei aidanud juhtumi lahendamisele kaasa. Viktor vihkab teadmatust ning on valmis halvimaks – et ta tütar on juba aastaid surnud olnud, kuid tema laipa pole veel suudetud leida.

Aastate jooksul tema suhted naisega halvenevad ning nad kaugenevad üksteisest. Nüüd nad vaevu enam suhtlevad ning Viktor muutub aina rohkem endassetõmbunuks. Viktor on ühtlasi võtnud pausi praktiseerimisest, minnes omapäi elama väheasustatud saarele, lootes niiviisi juhtunust eemalduda ning hüvasti jätta.

Ühel päeval ilmub tema majja üks salapärane naine, kes väidab, et teda suunati arsti juurde ravile. Viktor on ebausklik, kuid võtab patsiendi vastu. Naine hakkab rääkima, kuidas kõik tema kirjutised muutuvad tõeliseks. Mida rohkem Viktor kuulab, seda usutavamaks naise lood muutuvad. Ta hakkab nägema sarnasusi naise hallutsinatsioonide ja oma tütre kadumise vahel. Kuid kas need on ikka hullu naise väljamõeldised või on ta kuidagimoodi asjasse segatud?

Raamat on väga tempokas ning põnev, pakkudes lugejale peatükkide vahel arvukaid võimalusi loo tõlgendamiseks ning lahendamiseks. Teos on autori debüütromaan, mis avaldati aastal 2006 Saksamaal ning tõlgiti 2018. aastal eesti keelde.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2018

Tõlkinud: Õie Ristioja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga